
Curs de fermentació avançada: KOJI
Dia i hora:
15 setembre 2025 10:00 - 17:00
Preu:
120,00€
Places disponibles:
6
DESBLOQUEJA EL POTENCIAL DEL KOJI
Ferment Project us porta una formació única i per primera vegada a Lleida.
Un curs intensiu, especialment dissenyat per a introduir-se a fons en el món del koji i desbloquejar tot el seu potencial a la cuina.
Una Masterclass on aprendràs tot el necessari sobre aquest meravellós fong japonès. Amb aprenentatge teòric + demostracions pràctiques + un dinar maridatge.
Descobreix què és el koji, el seu origen, la seva biologia, poder enzimàtic i perquè és tan usat en multitud de productes japonesos com ara: salsa soja (shoyu), sake, miso, tamari, mirin, amazake…
Aprèn a elaborar koji d’arròs des de zero:
Farem una demostració de tot el procés, explicant les tècniques, materials necessaris, passos i rituals tradicionals.
També aprendràs aplicacions pràctiques del koji, des de les més tradicionals com Amazake o Shikoji, fins a aplicacions modernes innovadores com Garums, marinats i kojificacions i ús en begudes sense alcohol.
I per acabar-ho d’adobar farem un dinar maridatge tot amb plats amb koji i begudes fermentades perquè vegeu el seu potencial a la cuina i com podeu aplicar-ho.
La filosofia del curs crear comunitat i xarxa fermentista, fer networking i compartir coneixements.
Serà un curs íntim i amb pocs alumnes per tal què pogueu aprendre d’aprop i preguntar al màxim.
El curs es distribuirà de la següent manera:
Alternarem sessions teòriques amb pràctica + una pausa abans dinar + 2h de dinar maridatge + última sessió a la tarda.
La formació inclou un dossier teòric + un dossier de les receptes del dinar + tast de diferents productes + un dinar maridatge + 1 sobre d’espores de Koji de Töufood (Col·laboradors de la formació)
El programa del curs és el següent:
- Què és el koji? Origen, importància i concepte.
- Elaboració pràctica koji #1: La importància de la preparació: Remull + cocció al vapor.
- El poder del koji: enzims i tipus d’espores.
- Elaboració pràctica koji #2: Plantant la llavor: Arrofredat + Inoculació.
- El meu primer koji muro: Càmera de fermentació. Instruments i metodologia.
- Elaboració pràctica koji #3: El Teire: Etapes i tècniques.
- Elaboració pràctica koji #4: Recollint els fruits: Dekoji i guarda.
- Pausa
- Dinar maridatge
- Aplicacions tradicionals del Koji: Amazake, Shiokoji, Miso, Sake…
- Aplicacions modernes del Koji: Garums, Aminosalses, aminopastes, marinats, kojificacions i ús en begudes.
Qui imparteix el curs?
La formació serà a càrrec de Xavier Ramon, fermentista fundador de Ferment Project i de cervesa Brebel i co-organitzador de FRMNT, el Festival de Fermentació de Barcelona. Porta +6 anys dedicant-se a la fermentació i és un amant i gran divulgador del koji, realitzant formacions, maridatges i tastos arreu de Catalunya a banda de col·laborar amb xefs, institucions i Escoles d’Hostaleria.
Aquest curs es fa en col·laboració amb els companys de Töufood. i l’IRTA Fruitcentre
Com fer la inscripció a la formació:
Cal fer el registre i pagament per aquest web. Al formulari de sota.
Informació important:
Dia: Dilluns 15 setembre 2025
Lloc: IRTA Fruitcentre (Lleida)
Duració: 7h
Horari: de 10:00am a 17:00pm
Preu: 120€ (formació exclosa d’IVA)
Places molt limitades: Només 10-12.
Si teniu alguna al·lèrgia o intolerància cal comunicar-ho prèviament.
Només cal que porteu alguna cosa per apuntar i les ganes d’aprendre 🙂
Si voleu factura de la compra curs, només cal que ho demaneu enviant mail a xavier@fermentproject.com
speaker
